Dette er mit veganske take på den klassiske italienske cabonara sauce. Hemmeligheden når man skal efterligne fløde, ligger i cashewnødderne. Sammen med gærflager, og lavet på en Vitamix-blender, opnår du med lethed den cremede konsistens på saucen, som alle elsker.

Se flere opskrifter på www.highonlife.dk

Ingen vil gætte, at du hverken har brugt fløde eller æg i din sauce. Selv børn smasker sig i den, uden at tænke over, at de kører blomkål ned i lange baner. Den silkebløde, hvide sauce er ovenikøbet fantastisk på de fleste pastatyper.

Servér den med ristede svampe og få det velkendte udseende. Eller prøv den oven på en gang grøntsagspasta af sød kartoffel. Svits sød kartoffelpasta med en håndfuld frisk spinat på pande, vend den veganske cabonarasauce i og du er i himlen.

Ingredienser
– 120 g Blomkål
– 2 hvidløg
– 2 dl. Cashewnødder
– 1 spsk. citronsaft
– 4 spsk. gærflager
– 200 ml. vand (så det lige dækker)
– Salt & peber

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienserne i blenderen i den listede rækkefølge. Blend på din Vitamix på suppe-programmet eller i 5,45 min på hastighed 10.
Lav din egen sunde pasta af squash, gulerødder eller brug fx en boghvede eller bønnepasta.
Vend pasta og sauce sammen i en skål og servér.

Tip:
Server med ristede svampe af eget valg og evt. tang-bacon.

Besøg vores hjemmeside på www.highonlife.dk

Previous articlePlantemælk vs. komælk
Next articleSpicy Avocado Pastasauce