Det er uden tvivl sundt at synge. Hver fugl synger med sit næb, lyder det i et gammelt ordsprog, og det er en klar opfordring til at synge løs, uanset om man er god til at synge eller ej. Det er der også mange, der gør. En af de mest kendte former for udøvelse af sang, er at synge i brusebadet. Denne disciplin har mange udøvere, som dagligt fyrer det ene hit af, efter det andet, akkompagneret af vandets rislen. Det er sundt for sangeren, men kan være lidt af en prøvelse for det ventende publikum uden for døren.

Hører man til blandt dem, der dagligt synger i badet, så er 19. udgave af højskolesangbogen et overflødighedshorn af inspiration. Her finder man alt fra det gamle salmer, over fædrelandssangene, til de nyeste hits fra populærmusikken. Og der er både noder og becifringer til, så man kan øve sig. Den første udgave af højskolesangbogen udkom helt tilbage i 1894, og siden da har mange struber, over det ganske land, brølt eller brummet med på de mange skønne sange, der findes her. Når man bladrer i den nyeste, bliver man forbløffet over, hvor mange moderne sange, der er kommet med.

Syng med venner og familie

Med et eller to eksemplarer af højskolesangbogen, kan man nemt holde en sangaften for vennerne eller familien, hvor man prøver kræfter med stoffet i denne klassiske danske sangbog, som man vel kun kan kalde et eksempel på ægte dansk kultur, når det er allerbedst. Det er tilrådeligt at lære sig sit repertoire udenad, inden man tager sangene med i badet, for højskolesangbogen er fremstillet af godt gammeldags papir og tåler ikke ret godt vand.

Find højskolesangbogen hor boghandleren

I webshoppen bog-ide.dk kan du finde den nye og nittende udgave af denne danske klassiker. Der er stof til mange timers, dages og ugers sang. Du løber helt sikkert aldrig tør, og da slet ikke under bruseren. Der er mange skønne perler fra den danske sangskat i denne bog. Og så er der så meget nyt ind imellem, som du vil elske at friske op.

Previous articleBesøg farvehandleren online når du skal bruge terrasseolie
Next articleKøb bøger af Leonora Christine Skov på nettet