Et sommerhus er som regel et skønt sted at være. I Danmark er der mange flotte og lækre sommerhuse med gode steder at gå på oplevelse. Ofte trækker den smukke natur, afslapningen, gode attraktioner kombinereret med tiden sammen med venner eller familie. Du kan vælge at leje et, men har du nogensinde overvejet at købe dit eget?

Leje eller eje et sommerhus

Vil du gerne købe, skal du først og fremmest overveje, om det er det rigtige valg for dig og din familie at eje et sommerhus – er der tid og overskud til at vedligeholde et sommerhus hele året rundt ? Der er også ganske særlige regler, når du vælger at eje et sommerhus i Danmark. Tænkt også på, hvor stort et hus, du har brug for og hvor meget, I vil komme til at bruge huset. Vil du kun bruge huset få uger om året, kan det måske være en fordele for dig at leje huset ud – ud fra dine kriterier kan du finde den rette pris.  Du skal desuden have fast bopæl i Danmark, har du ikke det, kan det ikke lade sig gøre uden at få dispensation.

Sådan køber du et sommerhus

At købe et sommerhus kan på mange punkter minde om at købe hus, som bruges året rundt. Sommerhuset kan finansieres med realkreditlån, banklån og udbetaling – men vær opmærksom på, at fordelingen af økonomien er anderledes. Ved sommerhuse finansieres 75 % af prisen som et realkreditlån. Resten af beløbet fordeles på 20% banklån og 5% i udbetaling. Har du mulighed for at kunne lægge en god udbetaling, så er det en fordel, da du hermed kan spare renter og omkostninger.

Synes du omkostningerne bliver for høje, kan du med fordel købe sommerhuset med venner eller familie. Her kan I dele projektet og økonomien sammen. Men det kræver oftes også mere planlægning og koordination at skulle være fælles om projektet – og ikke mindst så skal I nå til enighed.

Udlejning af dit sommerhus

Ønsker du at udleje dit nye købte sommerhus er der regler for, hvor meget du må udleje det. Denne indtægt kan for nogle nemlig være med til at dække en del af de udgifter, der er ved at eje et sommerhus. I sommerperioden må sommerhuset lejes ud så meget, som du ønsker. Derimod må sommerhuset kun udlejes i 13 uger om vinteren. Der er fordele samt ulemper ved udlejning af sommerhuset. En af ulemperne kan være, at der sker skader eller tyverier – og derfor tilbyder flere forsikringsselskaber specielle dækninger, når du vælger at udleje sommerhuset.

Hvad enten du beslutter dig for at leje eller eje et sommerhus, så skal du sørge for at have pakket de rette sager til opholdet. En ting er alle de praktiske husholdningsting, men du skal også have styr på tøjet. Ofte har du for et par badesandaler til herre eller damer, når du skal i sommerhus. De kan nemlig både bruges ved stranden – men de er også lige til at stikke i, når du skal ud af huset. Meget praktisk i et sommerhus!

Previous articleGOD SOMMER – FERIETID ER LIG SOMMERFERIELÆSNING
Next article3 ting der nu er smarte