Det kan være dyrt at bo i Danmark, men de fleste ved slet ikke, hvor meget billigere det kan gøres andre stedet i verden. Du behøver dog ikke at flytte uden for landet for at leve billigt – det kræver blot en anden slags arbejde; ikke mere, men anderledes. For at give dig et overblik over, hvad der skal til for at leve rigtig billigt enten i Danmark eller i udlandet, så har vi her samlet det meste af den information, du får brug for. Det bliver stadig nødvendigt at undersøge det nærmere, før du træffer en endelig beslutning, men du får i hvert fald et godt udgangspunkt med den information, vi har samlet her.

Hvis du vil blive i Danmark, så er der to ting, du ikke kommer uden om. Det første er, at du skal bo helt gratis eller tæt på. Det kræver enten, at du er hjemløs, bor gratis hos andre, bor sammen med rigtig mange eller selv ejer et hus. Den anden ting bliver ikke nem, hvis du ikke ejer jord eller har et tag. Du skal nemlig helst gro det meste af din mad selv – selvfølgelig helst det hele, så du slet ikke kommer af med penge til den slags. Tag over hovedet og mad er de to dyreste ting, og det gælder stort set uanset hvor, du befinder dig i verden. Det er selvfølgelig også de to mest basale behov, ud over du ikke rent fysisk er i fare, men det er heldigvis ikke et problem særlig mange steder nu til dags.

Hvis du derimod flytter ud af landet, er der en lang række ting, du skal sætte dig ind i. Det første du skal sikre dig er, at du rent faktisk kan få lov til at bo i det land, du gerne vil. I de fleste EU lande er det ikke noget problem, og hvis du går på pension, kan du flytte stort set lige derhen i verden, du har lyst til. Hvis du flytter til et af de fattigere lande, skal du dog være klar på, at der ikke er mange, der går rundt i Tommy Hilfiger trøjer – og hvis du klæder dig, som om du er rig, så beder du nærmest om at få indbrud eller blive truet til at smide din pung, din trøje og dine sko. Det er ikke så slemt i nogle lande, men det er endnu en ting, der er værd at undersøge, før du beslutter dig endeligt for et land, du vil flytte til. Hvis du vil leve for et trecifret beløb, så bliver du nødt til at gøre alle de samme ting som i Danmark: køb jord og gro mad. Du kan i enkelte tilfælde leje mad billigt nok, og så er street food både lækkert og billigt i flere lande.

Previous articleHvorfor?
Next articleSådan pynter du et værelse uden for meget besvær