Mads Bo laver her et klassisk ingefærshot hurtigt og nemt og fortæller om hvad det kan gøre for os.

Til dette Ingefærshot i denne Mads Bo opskrift skal du bruge:
– 3 æbler
– 4 cm ingefær
– 1/2 citron

Mads Bo presser denne opskrift på en Witt by kuvings c9640 slow juicer.
Ingefærshot er nok blandt de mest kendte shots i verden – lige efter Tequila selvfølgelig.

Vi skal blot huske, at et ingefærshot ikke bare er ingefærshot. Mange shots indeholder nærmest intet ingefær og er ren æblejuice. Langt hovedparten er pasteuriseret, hvilket betyder at produkterne kan holde sig i meget lang tid og derfor er godt for business, men desværre ikke så godt for gavnlige og aktive stoffer, som ingredienserne indeholder.

Ingefær indeholder aktive stoffer i form af blandt andet gingeroler, der virker antiinflammatoriske, det vil sige betændelseshæmmende. Så døjer du med stivhed og har nedsat bevægelighed samt smerter fra især gigt, vil vi klart anbefale ingefær. Det samme gælder hvis man oplever svimmelhed og kvalme, fra f.eks søsyge, køresyge og tømmermænd mv, så så handler det bare om at gå ombord.

Rigtig mange tror stadigt at man skal snitte og koge for at lave et lækkert frisk ingefærshot. Men det letteste – og mest effektive er altså at komme ingredienserne i en juicemaskine. Ulempen ved at lave det frisk er at det ikke holder sig så lang tid og fordelen er at vi ikke begynder at skamkoge de aktive stoffer ud af ingredienserne. På en slow juicer siger man 3 døgn i køleskab og centrifuge 1 døgn.

Mads Bo’s personlige holdning er, at det aldrig må gøre ondt at drikke juice. Det skal ikke være ubehageligt og det behøver bestemt ikke bløde ud af ørene for at have en gavnlig effekt. Tværtimod. Bare fordi ingefær er sundt og godt, betyder det ikke at mere er bedre. #highonlifebymadsbo

Previous articleSuper grønne juicer og smoothies
Next articleFlydende Magi