Hvad er en Greenie?

Der er en del forvirring omkring ordet Greenie derude. Og faktisk findes der ikke en definition af ordet Greenie. Og følger man dem som bruger betegnelsen, blender de alt fra fede frugter som banan og mango til bær, nøddesmør og grøntsager. Der er sågar folk der laver røde Greenies. Fælles for alle de opskrifter jeg har set, er at vi ender ud med en blød, flydende og smooth konsistens. Lidt som en smoothie.

Og jeg ved ikke med dig. .. Men ude i byen er jeg ikke kendt for at gøre ting unødigt kompliceret. Og lige her, der oplever jeg virkelig at folk bliver forvirret, og det synes jeg er både synd og ærgerligt. For når folk bliver forvirret, gør de enten ingenting, eller det de altid har gjort. Det er synd hvis der går begrebsforvirring i den.

Så kan vi ikke bare blive enige om at Greenie er et fancy ord for en grøn smoothie? Kald mig gammeldags, men vi har faktisk et ord der dækker meget godt.
Og skulle jeg absolut give mit bud på en Greenie, vil jeg mene at det er en smoothie basseret på vand, med masser af grøntsager, uden fede frugter, således at vi undgår den her fede, smooth konsistens. Så kunne ordet måske have en berettigelse.

Og mens vi er ved det, kan vi så ikke også blive enige om, at det her super smarte og fancy ord/udtryk/betegelse SMOOTHIE BOWL. Blot er en skål med smoothie? Bevares, ofte en smuk, indbydende og sirligt pyntet skål med smoothies.

Hvis du får det bedre af at kalde det en greenie, så fint med mig. Du må kalde det lige det du vil- Så længe vi bare kan blive enige om det er en grøn smoothie?

1 Pære uden kernehus
15 mynteblade
1 håndfuld frisk eller frosset spinat
1 lime uden skræl
3 dl vandIsterninger

Mads Bo blender i denne greenie opskrift på Vitamix Ascent a2500

Previous articleSkal vi være bange for sølv og guld falder? Pull back og priskorrektion
Next articleSmoothie med mango på Vitamix a2500 | Mads Bo blender en sund mangosmoothie