Juleaften med lækker mad skal selvfølgelig afsluttes med den traditionelle risalamande og dertilhørende mandelgave. Og netop mandelgave ideer til børn og voksne finder du lidt inspiration til her, så du nemmere og hurtigere kan finde den rigtige gaveide til vinderen.

Hvad er mandelgave?

Mandelgave bliver brugt som præmie til den person, der finder mandlen i risalamanden. En tradition som vi har holdt i hævd i rigtige mange år.

En marcipangris er den klassiske mandelgave der også har været brugt i generationer.

Traditionelt er der kun en mandelgave i alt, da traditionen efterfølges med at danse om juletræ og åbne julegaver. Men dels kan det være svært at finde en gave der passer både til børn og voksne, helt ligesom mange børn kan ramme et hysterisk anfald, hvis de voksne frem for børn vinder årets mandel. Og derfor har mange familier indført traditioner med gave til både børn og voksne med flere mandler.

Mandelgave ideer

Mandelgaver ligger som regel i et prisniveau fra 50-100 kr. og op til omkring 300 kr. hvor marcipangrisen og søde sager er gaveideer der kan glæde både de helt små som bedsteforældre. Men der er også mange andre klassiske eller sjove ting der kan egne sig som årets mandelgave.

  • Bezzerwizzer: Det populære brætspil der kommer i forskellige versioner, kan være den sjove og brugbare gaveide der kan bruges af alle unge og voksne.
  • Oplevelser: Alle elsker at opleve, hvad end det er en gåtur i den smukke natur, brunch, wellness eller måske en tur i biografen. Og her kan biografbilletter være den fede gaveide som egner sig til både børn og voksne. Hvis der ikke er børn, kan du overveje noget specifikt til voksne indenfor gavebudgettet.
  • Puslespil: Puslespil er en afslappende leg, som der kan hygges om for både børn og voksne. En gaveide som især er populær hos de små og ældre.
  • Delikatesser: Udsøgte delikatesser sætter de fleste pris på. En ide der kan være både den billige mandelgave som mere eksklusiv. Og samtidig noget der er velegnet til alle voksne, hvor børn måske bliver lidt mere forloren ved gaveideen.
  • Gavekurve: En gavekurv med vin, delikatesser, øl, chokolade m.m. kan købes færdiglavet. Du kan også lave en gavekurv selv, hvor den kan indeholde lækre ting som du ved at familien vil sætte pris på.
Previous articleKampagne på Vitamix a2500i og a3500i, gratis bog, To go kopper og blenderskåle | mads bo præsenterer
Next articleGuide: Sådan får du mest ud af Black Friday tilbudene