Plastik er et af de mest bæredygtige materialer på markedet. Det er holdbart, fleksibelt og let at recyclere. Men selvom plastik er et bæredygtigt materiale, så er det ikke alle produkter, der er lavet af plastik, der er bæredygtige. Her får du et overblik over 4 ting i plastik, der rent faktisk er bæredygtigt.

1. Champagneglas

Alle ved, at champagneglaser kan være lavet af plastik. Men hvorfor er det egentlig sådan? Jo, det er fordi, at plast champagneglas fra Glass forever er meget mere bæredygtige end traditionelle glas. De kan nemlig bruges igen og igen, uden at de bliver skadet.

2. Vandflasker

Vandflasker er også lavet af plastik, fordi det er et bæredygtigt materiale. Flaskerne kan nemlig genbruges igen og igen, uden at de mister deres egenskaber. Dertil kan man også købe vandflasker som decideret er lavet af genanvendeligt plastisk, dette gør egentligt flaskerne meget mere bæredygtige.

3. Genbrugte kaffe- og tekopper

Kaffe- og tekopper kan faktisk godt være bæredygtige, selvom de er lavet i plastik. Den måde du får fat i bæredygtige er, at man genbruger kopper. Du skal altså bare gå i din lokale genbrugsbutik, eller loppemarked for at finde bæredygtige kopper, som du kan bruge igen og igen hos dine lokale kaffebar.

4. Bestik

Bestik er som sådan ikke bæredygtigt i sig selv, men hvis man bruger genbrugt plastik, når man laver bestik, så er det meget mere bæredygtigt. Dertil kan man også vælge at købe bestik lavet af genanvendeligt plastik, dette gør bestikket meget mere bæredygtigt.

Hvorfor er plastisk normalt ikke et bæredygtigt materiale

De 4 produkter ovenfor er meget bæredygtige, men det er desværre ikke alle produkter, der er lavet af plastik, som er lige så bæredygtige. De fleste produkter, der er lavet af plastik, er nemlig ikke bæredygtige, fordi de er lavet af fossile råstoffer, og fordi de kun kan bruges en enkelt gang.

Hvilke andre materialer kan man også bruge i stedet for plastik?

Det er ikke kun plastik, der kan være bæredygtigt. Der er nemlig mange andre materialer, der kan bruges i stedet for plastik, der er bæredygtige. Du kan for eksempel købe din tandbørste i bambus, i stedet for plastik.

Konklusion

Det er ikke alle produkter, der er lavet af plastik, der er bæredygtige, men det er heller ikke alle produkter, der er lavet af plastik, der er uøkonomiske. Du kan faktisk godt købe bæredygtige produkter lavet af plastik, det er bare en god idé at være opmærksom på, hvilke produkter det er.

Previous articleEt befugtningsanlæg er godt for medarbejderne og produktionen
Next article5 spil, der er værd at prøve