Der er en række ting, man altid skal have styr på, når man ejer eller lejer et hus. Det er ikke bare alle regningerne og så videre, men altså også alle de ting, der skal vedligeholdes. Ligesom en bil skal synes, bør man også en gang imellem se på, om ens hjem trænger til et par reparationer. En af de ting, man ikke helt kan undgå, er at male. Hvis man ikke maler, så er det altså en stor del af ens hjem, der hurtigt ender med at se slidt ud. Derfor har vi lavet en lille guide her til, hvad du ikke må glemme, når huset skal males.

Først og fremmest skal du selvfølgelig have den rigtige maling. Det handler altså ikke bare om, at det skal være den rigtige farve, men også at det skal være den rigtige type maling og kun skal anvendes det antal gange, du er villig til at gøre det. Det er hårdt at male, uanset om man gør det professionelt eller bare maler huset en gang eller to hvert årti, så det er med at sikre sig, at man ikke køber noget maling, der kræver flere lag, end man har kræfter eller overskud til. På den anden side kan flere lag vare længere, så huset ser pænere ud i længere tid og du altså ikke behøver at male helt så tit.

Noget andet er, at det kan være svært at nå den øverste del af en mur eller væg – og hvis loftet også skal males, så skal man typisk rigtig langt op. Om du får brug for en stige eller ligefrem et stillads, må du selv vurdere. Det afhænger primært af, hvor højt du skal op og om du går mere op i sikkerhed og bekvemmelighed frem for at få arbejdet overstået så hurtigt som overhovedet muligt.

Du kan selvfølgelig også vælge den ultimative bekvemmelighed ved at lade andre udføre arbejdet for dig. Det handler blot om, hvor mange penge du er villig til at ofre. Hvis du kan arbejde i den tid, du ellers ville have malet, så er det jo ikke meget, du i sidste ende skal af med. Det giver langt hen ad vejen mening at gøre det, man er bedst til, og så lade andre gøre det samme. På den måde får vi høj kvalitet, ekspertise der giver øget sikkerhed og en mere effektiv proces alt i alt.

Sidst men ikke mindst er det værd at huske på, at selv om det er dyrt at male eller få malet sit hus, så er det alle pengene værd, fordi det trods alt er det sted, man kalder sit hjem. Hvis man ikke er glad for, hvordan det ser ud, så kan man nemt ende med ikke at føle sig hjemme – og hvor skal man så slappe af og hygge sig?

Previous articleSådan pynter du et værelse uden for meget besvær
Next articleSådan Automatiserede Jeg Min Markedsføring og Fordoblede Indtægten