Vi går en ny æra i møde, hvor vores ting efterhånden bliver klogere end os. Intelligente maskiner og det der de snakker om i fjernsynet med ”Internet of Things” – hvad er det nu for noget? Optimisterne tænker, at de formentlig snart kan læne sig tilbage i sofaen eller lænestolen og nyde en øl eller sodavand mens de ser fjernsyn eller spiller computer – og det hele sker gennem maskiner, der automatisk læner sædet tilbage og snupper nogle at drikke fra køleskabet baseret på dine hjernebølger, hjerterytme eller ansigtsudtryk. Det kan endda være du kan lukke øjnene og lade computeren spille computer eller fjernsynet ser fjernsyn; vi går en vidunderlig tid i møde! Pessimisterne frygter ikke teknologien i sig selv, men derimod de såkaldte optimister.

Én ting der er smart, som alle efterhånden kender til, er smartphones. Det kan være svært at finde en person, der ikke har en mobiltelefon, og langt de fleste af dem der har en, har en smartphone. Der findes mange måder at bruge sin smartphone på nu til dags, men uanset hvor kort eller langt du går med at få Internet of Things overalt i hjemmet, bilen og kroppen, så er en smartphone absolut nødvendig.

En anden ting som også er forholdsvis udbredt er smartwatches, eller smarture, som kan det samme som et almindeligt ur samt nogle ekstra ting, som er hvad der gør det smart. Et smartur har typisk en trykfølsom skærm og kan måle hjerterytme. De mere avancerede typer kan måle sved og andre ting, der kan være vigtige for at måle alverdens ting, uanset om du er til computerspil eller har angst og vil gøres opmærksom på, hvornår du bliver stresset, eller du vil holde bedre øje med din menstruationscyklus. Det kan også hjælpe med at holde øje med dit søvnmønster og desuden informere dig om, hvornår du har størst sandsynlighed for at falde i søvn, men jo mere funktionalitet du vil have i uret, jo mere kommer det itl at koste.

Den sidste ting på listen er smarte lamper. Ja, du hørte rigtigt, men det behøver ikke være det helt store før vi kalder det smart. Lamper der tænder eller slukker når man klapper eller knipser er smarte nok til at blive kaldt smarte. I de fleste tilfælde kan du bruge dine egne normale lamper sammen med teknologien, så hvis du ikke vil af med dine flotte ph5 lamper – hvilket er ganske forståeligt – så kan du stadig sætte dem op til at være smarte og reagere på stort set hvad som helst. Måske vil du øge eller sænke lyset alt efter hvordan du fløjter – kun fantasien sætter grænser! Og teknologien selvfølgelig, vi må ikke glemte de teknologiske og fysiske grænser. Men lad ikke grænserne begrænse dig, og prøv en ny ting eller to i dag.

Previous articleSommerhus – Skal man købe eller leje?
Next articleLivet skal nydes med en oplevelse outdoor